Zwarte En Grijze Laptopcomputer

Het enige probleem dat ik vaak hoor in verband met budgettering is de complexiteit van het in evenwicht proberen te houden van de boeken tussen de verschillende afdelingen binnen uw bedrijf. Dit is misschien wel het moeilijkste aspect van al uw interacties met uw klanten en andere belanghebbenden. Hoe houdt u rekening met hun behoeften en verwachtingen als klant, terwijl u toch de cijfers in uw boeken houdt?

De minst mogelijke verwarring is te vinden in spreadsheet- en dergelijke soort rapportagesoftware. Hiermee kan de gebruiker de rapporten genereren die hij nodig heeft zonder zichzelf in verwarring te brengen in het proces. Als de spreadsheet een eenvoudig hulpmiddel voor u is, kunt u veel meer tijd besteden aan het produceren van facturen, projectrapporten of orderadministraties, maar als u verwacht dat de pers langskomt, kunt u er snel achter komen dat u in feite uw hele dag hebt weggegooid.

Dit brengt u dan bij de volgende vraag:

Welk type rapportagesoftware is geschikt voor mijn specifieke bedrijf?

Uw uitgangspunt moet zijn te begrijpen dat uw bedrijf in het bijzonder wat u nodig hebt, zo'n vereiste is. Denk zeer ernstig na over wat u nodig hebt, want dat zal u in de richting duwen van het vinden van de rapportagetool die past bij uw specifieke behoeften. Als u een klein aantal rapporten produceert dan is dat prima, als u een groot aantal rapporten genereert dan moet u proberen welke het beste bij uw behoeften past. Zie databases niet als een op zichzelf staande optie, zie ze als een startpunt. Naarmate uw bedrijf groeit, wilt u wellicht het aantal databases dat u beheert uitbreiden, waardoor de hoeveelheid gegevens die u moet doornemen mogelijk toeneemt. Probeer de rapporteringstools eerst uit in de meest elementaire configuraties; u zal later veel onnodig werk vermijden wanneer u vragen van een hoger niveau gaat stellen.

Een paar voorbeelden van rapportagetools die we hieronder bekijken.

pure verslaat hound

pure is zeker beter dan de laatste. pure is de eenvoudigste vorm van Microsoft Access waarbij u Access toepast op een tabel met gegevens en SELECT uitvoert. Je kunt formulieren bouwen die ofwel de pure vorm ofwel de resulterende embedded pure vorm als gegevensbron gebruiken.

Het nadeel van pure is het onvermogen om willekeurige invoer te verwerken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een veld wilt toevoegen dat niet in de oorspronkelijke tabel stond die u gebouwd heeft omdat u de tabel beter begrijpt dan de Input Drum. Welnu, pure is geen oplossing. Een SDBC uitleg is hier nodig.

Verrassend genoeg heeft pure, ondanks dat het eenvoudig is, toch een aantal voordelen:

Bovendien kunt u voor sommige velden platte tekst gebruiken, wat een verschil kan maken als de resulterende spreadsheet niet verandert (bijv. klant-ID) of statisch is (bijv. leeftijdsveld).

Hoewel het eenvoudig is, is pure krachtig genoeg als uw gegevens niet veranderen. Een groot aantal bedrijven implementeert Sharepoint en nogal wat doen dat met succes, en overtreffen Excel met betrouwbaarheid (Excel wordt geleverd met formules, maar die zijn beperkt in hun bruikbaarheid).

honden

items

genres

vraagt

Ontbrekende stukken kunnen bijna onbekende velden zijn, als gevolg van de beperkingen op de lengte van Access-rapporten

Het draaien van de velden kan moeilijk zijn wanneer je niet-lineaire gegevens verwacht (bekend als N-Sidedness). In feite heb ik dikwijls de logica van het rapport moeten "haasen" als deel van het invoerbestand, om zo de hoeveelheid benodigde rel coding te verminderen. Briljant!

Conclusie. Dit is geweldige software, die echt formulier en rapport combineert op een zeer unieke en effectieve manier. Het bespaart je uren werk om gegevens te vinden in Excel en ze snel te kunnen presenteren in je grafische gebruikersinterface. Ga je gang en bekijk het eens!

Ik besteed zoveel tijd aan mijn klanten, dat ik met ze praat via hun website, hun intranet, of hun e-mail. De hoeveelheid tijd die ik besteed om ervoor te zorgen dat de rapporten er goed uitzien, tilt mijn wens om "ter plaatse" te zijn naar een heel nieuw niveau.

repareert

beperkingen

Conclusie.

Categories: Blog